Real Tennis

Real Tennis

Real tennis is nog steeds dezelfde sport als het koninklijke spel dat met zoveel enthousiasme werd gespeeld op alle vorstelijke hoven van Europa en door een groot contingent van de stedelijke elite tussen ongeveer 1500-1800. Na 1800 daalde de belangstelling voor het spel op het continent, maar het overleefde in Groot-Brittannië. Na 1874, toen het nieuwe potje grasveld het land doorkruiste, werd het koninklijke tennis weer populairder onder de Engelse aristocratie. Tegen het jaar 1900 was de populariteit van grastennis zo groot dat het universeel "tennis" werd genoemd en het oude spel moest zich onderscheiden door "Real" tennis te worden. Tegenwoordig, aangetrokken door de combinatie van slimme balcontrole en tactische vaardigheden die vereist zijn voor dit subtiele spel, nemen veel spelers real tennis weer op. Bovendien is elke nieuwe speler volledig op de hoogte van de unieke historische stamboom van het spel. Voor de toegewijden, zo'n 7000 spelers over de hele wereld, is real-tennis het mooiste tijdverdrijf dat nog wordt bedacht door de humor van de mens.

Real tennis heeft de oudste van alle wereldkampioenschappen sport, die dateert uit 1740. Tegenwoordig zijn er ook veel toernooien voor amateurs. Er zijn drieëntwintig clubs in Groot-Brittannië, negen in de VS, vier in Australië en vier in Frankrijk.


Ga voor uitgebreide beschrijving van de geschiedenis van Real Tennis naar de door de bond gesponsorde website: www.real-tennis.nl

Get tickets for the tournament, 16-21 July: https://bit.ly/realtennistrophy