NK Real Tennis 2008

Radley College

De Oranje Tennis Club naar Radley College

Voor de 16de achtereenvolgende maal toog een ploeg OTC’ers met gasten naar Engeland. Echter ditmaal niet naar the grasbanen van The Oratory, zoals in voorgaande jaren, maar naar een voor ons onbekend college vlakbij Oxford, met hardcourt banen. De organisatie was erg blij deze accommodatie te hebben gevonden, want bij The Oratory was geen plek; de trip moest echter in een andere week plaatsvinden dan oorspronkelijk gepland (de 3de week van augustus), waardoor diverse gezinnen moesten afhaken en er uiteindelijk een groep van toch nog 34 personen de oversteek ondernam.

v.l.n.r Cees, Martijn, Theo, Steven
Slaapzalen

Dankzij het speurwerk van Cees de Bondt lukte het. Radley College had net een nieuwe real tennis baan in gebruik genomen en ex-wereldkampioen Chris Ronaldson was verheugd dat hij gelijk al een grote groep kon verwelkomen. Zodoende kon de combinatie van de OTC hard-court kampioenschappen en de nationale kampioenschappen van de Nederlandse Real Tennis Bond weer gelijktijdig verspeeld worden.

De tennissers hadden echter fikse pech met het weer. De temperatuur was ongekend laag en bijna elke dag vielen er wel een paar buien. Radley College is echter twee maal zo groot als The Oratory dus gelukkig vormde de binnen-accomodatie met squashbanen, tafeltennistafels, en supergroot zwembad een ideale oplossing. Tussendoor bleek ook nog, dat de 9 holes golfbaan beduidend mooier van aanleg was dan die in Woodcote zodat er druk werd gegolfd.

Formeel diner
9-holes golfbaan

Real Tennis

Het realtennistoernooi werd gewonnen door Stephen Chapman, die in de vorm van zijn leven verkeerde. Hij versloeg Theo Bollerman in de finale en in de halve had hij de kampioen van vorig jaar, Martijn van Leusden, ook al naar huis gestuurd. Leuk om te vermelden was nog, dat Theo in de andere halve finale zijn zoon Paul (voor de derde maal jeugdkampioen) ontmoet had, die hij nog net de baas kon. Bij de dames won Marian van Koesveld; bij de meisjes Saskia Bollerman.

Organisatie

Het blijft geweldig om te constateren, dat in die week iedereen zijn steentje bijdraagt aan het goede verloop, van gezelligheid creëren tot iets organiseren. Rick van der Meer en André Driessen verzorgden de BarBQ, Nico Hans Leeftink organiseerde het golftoernooi inclusief alle prijzen, Cees de Bondt deed het Real Tennis en Lucie Douwes Dekker regelde de lawn-tennis samen met Els Franssen, Laura van der Meer en Marian van Koesveld. De formele jasje-dasje slotavond leverde weer mooie toespraken op. Volgend jaar weer!

De groep
Barbeque

De lawn-tennis uitslagen

De damesdubbel werd gewonnen door Saskia Bollerman en Margy van Koesveld door winst op Laura van der Meer en Emily Mulders , in de herendubbel wonnen Klaas van der Grinten en Coen Mulders van Martijn van Leusden en Hugo van der Meer. De gemengd dubbel moet nog worden gespeeld tussen Yvette Leeftink en Klaas van der Grinten tegen Sonia Rishworh en Nico Hans Leeftink.

In het golftoernooi eindigde Margriet en Steven op de eerste plaats met Nico Hans en Emily. Nadat er 2 holes extra werden gespeeld mochten Margriet en Steven zichzelf de kampioenen noemen.